Založ si blog

Odchod najväčšieho starostu

Drahí Terchovci,

nedá mi Vás neosloviť pri takej udalosti, akou je pompézny odchod, skôr útek z bojiska nášho pána „najväčšieho“ starostu akého Terchová doposiaľ nosila a vodila po svojich kľukatých a hrboľatých chodníčkoch. Lebo ináč sa to akosi ani nedá pochopiť, po tých jeho veľkých prehláseniach a opisovaní múdrosti osobností z dejín svetovej kultúry, či filozofie. Pre nášho pána „najväčšieho“ netreba použiť ani tieto múdrosti, pre neho by mali postačiť obyčajné slovenské porekadlá a múdrosti. Začnem jedným z nich: „Nie je dobré pýšiť sa cudzím perím.“ Pri tejto príležitosti by som chcel vzdať hold predchodcovi nášho pána „najväčšieho“, bývalému starostovi Viktorovi Vallovi. Chcem mu popriať veľa zdravia a ak mu to jeho zdravotný stav dovoľuje aspoň trocha sledovať tieto falošné „finty“, ktoré používa tento pán a pokúsiť sa mu dať odpoveď alebo skôr usmernenie ohľadom toho ako zachránil budovu obecného úradu od zatekajúcej strechy, jej následne nadstavenie a zastrešenie alebo ohľadom inovovania telocvične pri ZŠ Terchová. Pri tom, kto nie sme zdegenerovaní ako on, si dobre pamätáme, že toto sú ešte projekty p. Vallu, ktoré sa akurát stavebne doťahovali do konca za „kráľovania“ pána „najväčšieho“.

Ako ďalší prešľap si všimnime to jeho srdce bijúce pre Terchovú a po zvolení a získaní veľkého mandátu, ktorým sa tak rád pýši, sú jeho veľkohubé vyhlásenia o najkrajšej práci len „mlátením prázdnej slamy“. Lenže veľmi rýchlo pochopil, že peniažky z povodní sa už akosi rozkotúľali po všelijakých kútoch, ktoré už nevyhľadá žiadna jeho spriaznená (vlastne pardon) nezávislá audítorská spoločnosť, že treba prasknúť bičom a utiecť od tej krásnej roboty.

Jeho prvým pokusom o útek bola kandidatúra na predsedu Najvyššieho kontrolného úradu – tá bohužiaľ nevyšla, tak prišiel druhý pokus voľby do parlamentu. Druhý pokus chvála pánu Bohu vyšiel. Keby to nebolo vyšlo, bol by som veľmi zvedavý na ďalšie jeho pokusy, s ktorými by sa snažil nás ohúriť a seba vykresliť ako obetného baránka.

Ešte by som sa pozastavil nad jeho čistou hrou s vyloženými kartami a zanechaní čistého stola svojmu nástupcovi, píšem o nástupcovi, ktorý vzíde až z volieb a ten mu musí tie vyložené karty odobriť, aj tu jeho čistotu a tzv. pravdovravnosť. Nový starosta bude musieť aspoň minimálne ako tak dať dokopy kultúrnu časť obce, ktorú tento pán „najväčší“, tak rozhádal, že kedysi blízki spolupracovníci a kamaráti si nevedia prísť ani na meno. To isté by sa dalo napísať aj o športovej časti obce, a tak by sa dalo pokračovať ďalej.

Myslím si, že môj článok asi zmobilizuje jeho skalných, ale oni sa báť vôbec nemusia, že ich príspevky neprejdú, lebo jeho stránka, ale hlavne obecná web stránka slúži iba pánovi „najväčšiemu“ a jemu podobným, ostatní sú prelustrovaní viac ako za komunistov a samozrejme ich kritické komentáre nikdy neuvidia svetlo sveta. To už nevykladá nikomu náš pán „najväčší“.

Takýto je náš „najväčší“ starosta, ktorého Terchová nosila a vodila po tých svojich kopcoch a chodníčkoch kľukatých a hrboľatých alebo skôr zbojníckych chodníčkoch ???

Hlavný kontrolór obce Terchová

09.06.2016

Hlavným kontrolórom obce Terchová je Ing. Ján Krištofík a dovolím si napísať, že je to kontrolór hlavne na papieri, čiže nič nekontrolujúci. Mnohí z nás kontrolu nemajú radi, prípadne sú k nej celkom ľahostajní, ale len do chvíle kým nie sme jej priamou účasťou. V momente keď nás osloví kontrolný správny orgán a vyčísli nám peňažnú pokutu, začneme sa [...]

Obmedzenie poslaneckej imunity – áno alebo nie?

08.10.2010

Pojem poslanecká imunita Imunitu poslancov Národnej rady SR upravuje čl. 78 Ústavy SR. Funkciou imunity je, aby znemožňovala zásahy do rokovania parlamentu zo strany výkonnej alebo súdnej moci a aby poslanci boli pri rozhodovaní /o zákonoch/ a pri prejavoch v parlamente nezávislí a nedotknuteľní. K imunite poslancov sa vyslovil aj Ústavný súd Slovenskej republiky. V [...]

vojna na Ukrajine, delo

Ukrajina má ťažkosti na východe krajiny, nedostatok munície je závažný

16.04.2024 10:10

Už vo svojej analýze z predchádzajúceho dňa ISW upozornil, že Rusko by nedostatok munície mohlo využiť na ovládnutie mesta Časiv Jar.

Peter Pellegrini

Prieskum: Najdôveryhodnejším politickým lídrom je Peter Pellegrini

16.04.2024 09:49

Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre TV Markíza. Kto obsadil druhé a tretie miesto?

doprava

V Bratislave husto prší, doprava takmer skolabovala

16.04.2024 09:46, aktualizované: 10:01

Na D1 v smere od Senca cez Zlaté Piesky a Prístavný most do Petržalky hlásili vodiči zdržanie 40 minút.

Lukašenko

Mlátili ju hlava-nehlava. Bieloruska na toaletnom papieri opísala brutalitu Lukašenkovho režimu

16.04.2024 09:12

Kacarynu Novikavovú zatkli v júni 2023, keď mala na sebe iba nočnú košeľu.

martinhanuliak

Vyštudovaný právnik. Mojím mottom je : "Nech každý z nás je dnes lepší, ako bol včera, a vlasť naša bude veľká a slávna". M. R. Štefánik

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 7963x
Priemerná čítanosť článkov: 2654x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy